Hämeenkorven ratsutalli

TALLIN ESITTELYHämeenkorpi sijaitsee Kinnulan hiljaisilla pelloilla, joita ympäröivät suuret metsät kätkevät tallin omaan hiljaisuuteensa. Päätieltä 2km kävely- tai ajomatka on melkeinpä autio ja talliakaan ei meinaa tieltä nähdä ennen kuin huomaa vasemmalla puolellaan ratsastuskentän. Suhteellisen vilpoinen

Tallin pihapiiriin kuuluu ratsastuskenttä kokoa 30 x 60m sekä maneesi, joka on suhteellisen samankokoinen ja vielä hieman vaiheessa, mutta parempihan sielläkin on ratsastaa sateisella säällä kuin märällä kentällä. Kentän reunalla on pieni estekatos, jossa ratsastuskoulun estekalustoa säilytetään, etteivät puomit ja pidikkeet vain kosteilla säillä pilaannu. Kentälle eikä maneesiin saa jättää esteitä, ellei toisin ole mainittu! Maneesin takaa ja kentän viereltä pääsee eripituisille maastoreiteille, jossa ratsastuskoulun hevoset varmasti kulkevat tuttuja polkuja eteenpäin turhia murehtimatta – ehkä vähän hevosesta riippuen. Eksyminen ei ole helppoa, vaikkakin mahdollista, kunhan vain seuraa merkittyä polkua.


kuva 1 © simohoo kuvat 2&3 © Suvi T.


Hämeenkorven hevoset saavat tarhailla 2-3 hevosen porukoissa tallin takana piilossa kaikelta hälinältä. Hevosemme saavat tarhata aamusta niin pitkään, kun ne haetaan liikutettaviksi tai muuten pois tarhoista. Tarhojen ohi pääsee pienelle metsäpolulle, joka vie kulkijansa suurille kesälaitumille.

Tallista löytyy karsinat neljälletoista hevoselle. Karsinoiden koko on reilut 3x4m, joten tilaa kyllä on. Etuseinissä on kiinni niin automaattivesikupit kuin ruokakipotkin, takaseiniin on pultattu suolakiviteline. Karsinoiden ovissa on telineet loimille ja koukut riimuille/suitsille tai mille ikinä. Varustehuoneen löytää pienestä yläkerrasta, jonne on tungettu kaikki muukin tarpeellinen + omistajan tukkoinen toimisto. Yleinen oleskelutila on täynnä tavaroiden säilytykseen varattuja kaappeja sekä varavarusteita, ja sitä kautta pääseekin varsinaisen varustehuoneen puolelle. Jokaisen hevosen tarpeelliset, nimikoidut varusteet roikkuvat joko naulakoissa tai nimikoiduissa kaapeissa, joten kaikki on helppo löytää – olit sitten vanha kävijä tai uusi tulokas. Ja ainahan sitä apua saa pyytää. Rehuhuone sijaitsee toimistoa vastapäätä, ja se onkin yleensä lukossa sen vuoksi, etteivät sinne pääse kukaan, jolla ei ole sinne asiaa mennä.
kuvat 1&3 © simohoo kuva 2 © Suvi T.


Tallin käytävältä löytää kolme hoitopaikkaa joissa perushoitokin on mahdollista. Sotkeutunut käytävä täytyy siivota ennen lähtöä, etteivät sotkut jää muiden siivottaviksi. Tallin varustukseen kuuluu myös pesukarsina, jossa mutaiset jalat voi suihkutella puhtaaksi.

Ulkoasun kuva © Cery / Ulkoasu © M Layouts